Tafeltennis is één van de meest beoefende competitiesporten ter wereld. Daarnaast kennen we allemaal het spelletje pingpong als leuke vrijetijdsbesteding. In Izegem bieden we beide vormen aan in één en dezelfde club. Onze sport heeft vele voordelen. Jong en oud kan het spelen op gelijk welk niveau, het is een laagdrempelige sport, een ideale mix tussen fysiek, techniek en tactiek. Je kan het individueel beleven in een toffe groepsfeer én het is een zeer goedkope sport.

Onze club bestaat uit een 30-tal leden. Iedereen kan bij ons individueel beslissen hoe en wanneer men tafeltennist. Op dinsdag spelen onze recreatieve leden, op woensdagavond trainen onze jeugdleden en op vrijdagavond is iedereen welkom om vrij te spelen. We hebben 2 ploegjes in competitie dat zaterdag doogaat en spelen soms tornooien op zondag.

Voor elk wat wils dus. Kom gerust een kijkje nemen!

De handigste manier om kennis te maken met onze sport is het gewoon eens komen proberen. Stuur een mailtje of geef een belletje naar de voorzitter (zie contact) of spring gewoon eens binnen. Iedereen kan eerst 4 keer gratis proberen. Paletjes hebben we zelf ter beschikking. Wil je nadien zelf eentje kopen? Het bestuur helpt je bij je keuze!

Bij inschrijving krijg je tevens een attest voor het ziekenfonds. Bij ons kan je ook sporten met een vrijetijdspas. Uiteraard is iedereen verzekerd, ook in een testperiode

Je vind ons in sportcentrum De Krekel (zwembad Izegem) op de eerste verdieping eerste lokaal links.

De openingsmomenten zijn dinsdag (18u-21u30), woensdag (jeugdtraining 18u30-20u15) en vrijdag (18u30-22u). Wil je een competitiematch bekijken? Check dan onze kalender.

Op woensdag bieden we training aan voor jeugdspelers. Iedereen is welkom vanaf 8 jaar oud, je kan training volgen tot 21 jaar. 
De bestuursleden leiden de sessies. Vrij spelen kan dan niet. De training begint stipt om 18u30 en duurt tot 20u15. Trainingen zijn niet gelinkt aan het spelen van competitie. Het is dus geen verplichting maar wel zeer nuttig om een goede basis te hebben.

Zorg dat je sportschoenen en een sportoufit meebrengt, alsook iets om te drinken.

De data (tot eind november) zijn:

5/9, 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10, 7/11, 14/11, 21/11, 28/11

Er is GEEN training op

31/10 (herfstvakantie)

We tellen dit seizoen 2 ploegen, één in 2de provinciale (waar de meer ervaren spelers zitten) en één in 4de provinciale (een mix tussen beginnende en ervaren spelers).
Voor onze prille beginnende spelers hebben we enkele tornooien waar we deel aan nemen zoals de jeugdliga's te Roeselare. 

We spelen in de competitie van de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) en doen dit op zaterdag. Een ploeg bestaat altijd uit 4 spelers. Er worden dus in het totaal 16 wedstrijden gespeeld. Je kan dus winnen of verliezen als ploeg maar ook je persoonlijke ranking is belangrijk dus speel je ook een beetje daarvoor. Je kan dit volgen op de site  https://competitie.vttl.be/index.php. Een wedstrijd duurt tussen de 2,5 en 3,5 uur. Naast zelf spelen moet je ook eens scheidsen en natuurlijk ook eens supporteren voor je ploeg. We spelen in de regio Midden West-Vlaanderen, de helft thuiswedstrijden, de helft op verplaatsing.

Elk die competitie wil spelen doet dit op eigen ritme. Niet iedereen hoeft (of kan) elk weekend spelen. We hebben een interclubleider (Davy) die alles in goede banen leidt. 

We houden onze prijzen bewust laag. Mensen met een vrijetijdspas kunnen ook bij ons terecht. Prijzen tussen haakjes zijn vanaf januari! 
Alle competitiespelers krijgen een gratis competitieshirt bij hun eerste inschrijving.

  • Competitie + 16 jaar € 80  (€50)Competitie op eigen maat en mogelijkheid tot alle trainingen.
  • Competitie 9 t.e.m. 15 jaar € 70 (€40) Alle trainingen op woensdag en op vrijdag (vrije training) indien gewenst ook competitie op eigen maat.
  • Competitie 6 t.e.m. 8 jaar € 40 (€30)Alle trainingen op woensdag en indien gewenst verschillende jeugdcompetities en –tornooien.
  • Recreant + 3 competitiematch € 30 Dinsdagavond vrij spel en mogelijkheid om op vrijdag te trainen en max. 3 keer mee te spelen in competitie.
  • Recreant € 30 (€15) Dinsdagavond vrij spel  
  • T-shirt recreanten €5
  • T-shirt competitie €20
  • Trainingspak €25 (niet verplicht)

Overschrijven kan op  IBAN: BE39 9794 3192 3019 tav TTCI